Ветеран АТО з Черкас, який чеканить оригінальні сувенірні монети, отримав реєстрацію на всесвітній інтернет-платформі ілюстрацій Pinterest

Дата: 10.12.2021
Автор:

Заставка-зображення персональної сторінки АТОвця-черкащанина на всесвітній платформі Pinterest

Реєстрацію сторінки на всесвітній інтернет-платформі  фотографій, малюнків та ілюстрацій Pinterest отримав ветеран АТО з Черкащини Олександр Кириченко («Вікінг»). Про це повідомляє  видання «Козацький край» з посиланням на сайт Черкаської міської ради.

Олександр Кириченко ("Вікінг")

Колишній воїн 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, який пройшов бої під Дебальцево, нині навчається на історичному факультеті Національного університету ім.Б.Хмельницького і багато уваги приділяє історії та сучасності Визвольної боротьби і патріотичній тематиці в цілому.

Ідея ветерана – чеканка сувенірних монет, присвячених історичним подіям та особистостям, отримала схвальний відгук у патріотичних колах Черкащини, а монети, відчеканені  «Козацьким монетним двором коваля-монетника Кириченка», вже стали популярними й за межами області.

Сувенірну продукцію від ветерана сучасної війни можна бачити як на фестивалях, так і під час патріотичних символічних акцій – зокрема, коли у воду знаменитого Гайдамацького ставу у Холодному Яру були вкинуті зроблені Кириченком монети, присвячені холодноярському отаману Василю Чучупаці та 30-річчю відновлення Незалежності України – цю акцію присвятили, зокрема,загиблим під Дебальцевим, а «отаманську» монету в став кинула дитина загиблого підполковника Олега Стукала із 128-ї ОГШБр…

Зареєстрована нині на Pinterest персональна сторінка Олександра Кириченка «Українська символіка воїнів» сприятиме популяризації в світі історії Визвольної боротьби українців.

Довідка

Pinterest  — всесвітній соціальний фотосервіс, створений у США. Після того, як зображення завантажені на Pinterest, вони називаються пінами (англ. Pins), а колекції, до яких вони належать, — дошками (англ. Boards). Місія сайту звучить, як «об’єднати весь світ за допомогою речей, які всім цікаві». Засновник сайту — американець Бен Сілберман (англ. Ben Silbermann) з міста Вест-Де-Мойн штату Айова. Власник сервісу — однойменна американська компанія, заснована 2008 року Беном Сілберманом  – сам сервіс був запущений у 2009 році. Станом на травень 2020 року  ринкова вартість Pinterest  складала 10,7 мільярда доларів США.

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру