Українка отримала почесну італійську кінопремію

Дата: 06.07.2021
Автор:

У Римі (Італія) відбулася церемонія нагородження 66-ї кінопремії David di Donatello, на якій Іванна Легкар, українка родом зі Снятина Івано-Франківської області, здобула почесну премію за важливий внесок у безпечне відновлення діяльності кіно- й аудіовізуальних постановок у Римі й Італії під час коронавірусної кризи.

Про це повідомив Михайло Радевич, адміністратор групи «Снятинчани» у Facebook.

Трансляцію заходу проводили в прямому ефірі в прайм-таймі на каналі Rai1. Цього року а нагородженні внесли поправки до регламенту, щоб мати можливість допустити до конкурсу також фільми, які до цього не були номіновані через надзвичайні заходи, пов’язані зі стримуванням пандемії Covid-19. Глядачі не могли насолоджуватися показом у кінотеатрах, тому кінороботи поширювалися на стрімінгових платформах.

Іванна Легкар навчалася в Снятинській загальноосвітній школі № 2 (тепер — Снятинський ліцей Бажанського). Вже в Італії 2013-го закінчила факультет фармації з відзнакою, а 2014-го отримала ступінь магістра другого рівня з економіки й менеджменту у Венеційському університеті Cа Foscari. Три перші роки своєї кар’єри працювала в лікарняній аптеці місцевої мережі Mirano у Венеції. Потім ще три роки — в системі планування й управління медичними компаніями у Венеції, Удіне, Неаполі і, нарешті, в Римі. В столиці Італії займає посаду директора фармкомпанії Gemelli A Casa Spa.

Як повідомлялося раніше, український фільм «Мати Апостолів» отримав три нагороди на кінофестивалі у Нью-Йорку (США).

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру