Ударні безпілотники ЗСУ оснастять новими малогабаритними авіабомбами

Дата: 11.07.2020
Автор:

Компанія «СпецОборонМаш» розробляє нові засоби ураження для застосування з безпілотників. Підприємство завершило розроблення одного з таких зразків – некерованої авіаційної бомби, випробування якої почнуться найближчим часом, повідомляє Defense Express.

Вага бомби – 4,2 кг, довжина – близько 45 см, бойова частина – уламково-фугасна з кумулятивним ефектом. Підривач БЧ має різні режими підриву – над поверхнею, на поверхні або після заглиблення. Діаметр бомби по бойовій частині – 80 мм, а діаметр у зоні кільцевого стабілізатора – 110 мм. На одній зі сторін боєприпасу розміщений роз’єм датчика сходу бомби з виконавчим механізмом для відділення від носія.

Умови використання боєприпасу залежать від низки чинників: висоти та швидкості польоту безпілотника, метеорологічних умов під час застосування тощо. Алгоритми застосування бомби формує балістичний обчислювач, адаптований під тактико-технічні характеристики й можливості носія.

Малогабаритну авіабомбу можна застосовувати з різних безпілотних літальних апаратів – як коптерного, так і літакоподібного типу. При цьому розробники боєприпасу не називають компанію, яка представляє свій авіаносій і є головним чи потенційним партнером у роботі над новим засобом ураження як видом корисного навантаження для БПЛА.

Детальні можливості нової бомби стануть відомі після завершення циклу заводських випробувань. Після цього новий засіб ураження представлять військовим для попереднього практичного оцінювання й подальшого формування тактико-технічного завдання.

Зазначено, що малогабаритну авіабомбу можуть застосовувати з різних безпілотних літальних апаратів. Розроблення малогабаритних авіаційних некерованих авіабомб – ініціативний проєкт компанії «СпецОборонМаш», який здійснюється власним коштом підприємства з урахуванням потенційних потреб Збройних Сил та експортних замовників.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру