Фільм про бойове мистецтво українських козаків б’є рекорди популярності на турецькому телебаченні

Дата: 17.06.2020
Автор:

Кадр зі зйомок фільму: зліва від українського козака із Запоріжжя стоїть турецький актор Нехар Ерен

Фільм про бойове мистецтво українських козаків посів найрейтинговіші місця у своєму сегменті на турецькому телебаченні TRT, повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга у Facebook.

“Турецька знімальна група за власною ініціативою провела зйомки на острові Хортиця та на Запоріжжі. Вона повністю занурилися в місцевий побут, тренувалися та жила за козацькими звичаями”, – розповів дипломат.

Протягом п’яти днів ведучий програми, турецький актор Нехар Ерен навчався в запорізьких козаків володінню різними видами зброї, а також досліджував їхні звичаї та спосіб життя. Наостанок Нехар складав іспит, щоби показати, чому він навчився за час спілкування з козаками.

Андрій Сибіга також нагадав, що турецькі режисери зняли промоційний фільм про Україну, орієнтований на турецьку авдиторію. Цей проморолик про Україну вперше продемонстрували торік у межах Днів українського кіна в Стамбулі.

Нагадаємо, що днями з’явився тизер українського фільму режисера Костянтина Коновалова “Фортеця Хаджибей”. Події фільму відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор’я.

Український інтерес

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру