Україна отримає від США патрульні катери Mark VI для десантно-штурмових груп і протидії диверсантам

Дата: 11.03.2020
Автор:

В рамках нового пакету допомоги від США Україна отримає від США патрульні катери типу Mark VI.

Про це виданню CNN розказало джерело у законодавчому органі США.

ВМС ЗС України отримають катери в рамках військової допомоги від США, перша частина з якої у 125 млн включає як патрульні катери типу Mark VI, так й іншу допомогу.

Патрульні катери Mark VI (MK VI) здійснюють операції в затоках, річках, бухтах і прибережних ділянках моря. Їхнє головне завдання — забезпечення безпеки торговельних портів, об’єктів морської інфраструктури і підтримка операцій основних сил ВМС.

Патрульні катери MK VI можуть мати різні конфігурації обладнання:

  • десантно-штурмову
  • протидиверсійну
  • протимінну

Катери типу MK VI мають п’ять сидінь у рубці і додаткові тринадцять сидінь у основній частині надбудови для розміщення вісімнадцяти осіб. Конструкція сидінь дозволяє знижувати рівень удару.

Як правило, катери типу MK VI комплектуються двома командами по п’ять осіб, плюс  8 осіб з доглядової групи (усього 18 осіб). Команда з десяти осіб зазвичай складається з командира катера, двох рульових, двох механіків, двох операторів озброєння та двох стрільців.

На борту MK VI передбачений камбуз для приготування та зберігання їжі. Камбуз оснащено холодильною установкою, мікрохвильовою піччю, раковиною, кавомашиною, стійкою, двома столами, м’якою лавкою, полицями та шафами для зберігання продуктів, відсіком для сміття. Усе це дозволяє патрульному катеру тривалий час діяти поза базою або десантним кораблем. На катері передбачено спальні місця для шести осіб. Автономність катера залежить переважно від швидкості та запасів палива та води.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру