Вертольоти і літаки ЗСУ оснастили потужними ракетами “Оскол” для ураження наземних цілей

Дата: 03.02.2020
Автор:

Після кількох років випробувань вітчизняні 80-мм некеровані авіаційні ракети РС-80 “Оскол”, призначені для ураження наземних цілей, прийнято на озброєння Збройні Сили України.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Зокрема, на озброєння прийняті некеровані авіаційні ракети РС-80 з кумулятивно-уламковою бойовою частиною та РС-80ГММ з габаритно-масовим еквівалентом бойової частини.

Ракетні снаряди РС-80 спроєктовані ДАХК «Артем» для озброєння літаків, гелікоптерів, а також наземних платформ з використанням штатних пускових блоків. Під час проведення державних випробувань здійснювались пуски ракет з наземних платформ, гелікоптерів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність тактико-технічним характеристикам.

Некеровані авіаційні ракети РС-80 призначені для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей. Для забезпечення найбільш ефективного знищення противника, конструктори ДАХК «Артем» передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами.

Нагадаємо, що перші випробування некерованих авіаційних ракет РС-80 відбулися у серпні 2018 року. Під час триденних випробувань було застосовано майже триста ракет РС-80 “Оскол” та підтверджені основні тактико-технічні характеристики цих авіаційних ракет з можливістю їх застосування з гелікоптерів типу Мі-8.

Окрім того, некеровані ракети РС-80 можуть використовуватись з гелікоптеру типу Мі-2, оснащеного блоками Б8В8МСБ, випробування якого були успішно завершені ще у листопаді 2017 року. 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру