Європейський парламент визнав агресію Росії проти України за пряму загрозу всьому континенту

Дата: 11.01.2020
Автор:

Європейський парламент вважає, що агресія Російської Федерації проти України та Грузії становить загрозу для всього континенту. Про це повідомляє “Укрінформ”.

ЄП також висловлює занепокоєння діяльністю і політиками Росії, які продовжують дестабілізувати ситуацію та загрожувати безпековому середовищу.

Так, у резолюції ЄП щодо імплементації у 2019 році спільної політики безпеки та оборони Європейського союзу йдеться про те, що російська агресія в Україні та Грузії становить загрозу для всього континенту.

“ЄП вважає, що нестабільність і непередбачуваність на кордонах ЄС та його в найближчому сусідстві (Північна Африка, Близький Схід, Кавказ, Балкани, Східне Середземномор’я, російська агресія проти України і Грузії), а також у далекому сусідстві (Сахель, Африканський ріг) становлять пряму і непряму загрозу безпеці континенту”, – йдеться у документі.

Також у Європарламенті висловили занепокоєння щодо діяльності російських політиків з дестабілізації ситуації, що загрожує безпековому середовищу, та вкотре засудили російське військове вторгнення в Україну та анексію Криму.

“ЄП наголошує, що окупація Росією Східної України продовжується, Мінські домовленості не виконані, анексія і мілітаризація Криму з Донбасом продовжується”, – наголошують в резолюції.

Нагадаємо, також 18 грудня 2019 року Генасамблея ООН ухвалила українську резолюцію про захист прав людини в окупованому Криму.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру