В Одесі починає свою роботу Південний відділ Українського інституту національної пам’яті

Дата: 21.11.2019
Автор:

 

Сергій Гуцалюк

Посаду начальника Південного міжрегіонального відділу Управління реалізації політики національної пам’яті в регіонах Українського інституту національної пам’яті отримав одеський майданівець, отаман “Чорноморського гайдамацького з’єднання” та ветеран АТO Сергій Гуцалюк. Про це повідомляє Depo.Одеса.

Південне представництво об’єднає в собі Одеську, Миколаївську, Херсонську області та Крим.

Презентація УІНП в Одесі запланована на 29-30 листопада у бібліотеці Грушевського під гаслом “Робимо історію популярною!”. На жителів та гостей перлини Причорномор’я чекають лекції істориків, кінопоказ та презентації видань.

Зокрема, одеситам представлять настільні ігри “Українська революція” і “УПА – відповідь нескореного народу”, брошуру “2014: початок російсько-української війни”, книги “Дівчата зрізають коси”, “Майдан від першої особи. Регіональний вимір” (1,2 частина), “Люди сірої зони” (про російську анексію і репресії в Криму), “По той бік себе” (про психотравми як наслідок Голодомору). Завершаться заходи вечіркою.

“Ми прагнемо довести, що історія може бути цікавою. Адже історія України – це не тільки плачі і втрати. Ми впевнені: її можна споживати без брому й нафталіну. І хочемо, щоби вона була доступною та зрозумілою кожному. Тож запрошуємо відвідати заходи Українського інституту національної пам’яті в Одесі. Вхід вільний”, – зазначив Гуцалюк.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру