Американські катери Island включено до складу ВМС України

Дата: 13.11.2019
Автор:

Передані Україні американські патрульні катери класу Island включено до складу Військово-морських сил Збройних сил України.

Джерело: Facebook заступника одеського міського голови Андрія Котляра

Деталі: В Одесі відбулось урочисте включення американських патрульних катерів “Слов’янськ” і “Старобільськ”, а також пошуково-рятувального судна “Олександр Охрименко” до складу Військово-морських сил Збройних сил України.

Виконувач обов’язків голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон під час офіційної церемонії повідомив, що Військово-морські сили України отримають від Сполучених Штатів Америки ще три катери класу Island

Пряма мова: ”Ці катери розширять оперативні можливості українського флоту та підвищать потенціал реагування для захисту суверенітету і територіальної цілісності. Катери також забезпечують ситуативну обізнаність поблизу берегової лінії та допоможуть боротися із контрабандою”.

Передісторія:

  • У вересні 2018 року в американському місті Балтимор пройшла церемонія передачі двох патрульних катерівкласу Island (“Айленд”) Україні.
  • 30-метрові катери – Drummond та Cushing, здатні виходити в море при потужних штормах, і виконувати покладені на них завдання у складних умовах, вести вогонь.
  • У березні 2019 р. головнокомандувач Об’єднаними Збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив про намір передати Україні ще два катери класу Island.
  • У серпні 2019 р. дослідно-проектний центр кораблебудування, що входить до “Укроборонпрому”, розпочав розробку варіанту модернізації патрульних катерів Island, які США передали ВМС ЗСУ.
  • У вересні українські моряки завершили підготовку у США для служби на катерах класу Island.
  • Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко повідомив, що наступним етапом найближчим часом стане озброєння катерів.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру