Взяти участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності та конкурсі на найкращий твір можуть усі охочі

Дата: 08.11.2019
Автор:

Сьогодні тисячі прихильників української мови візьмуть участь у традиційному Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності.

Диктант щорічно проводять до Дня української писемності та мови, в ньому беруть участь українці по всьому світу. Цьогоріч конкурс проводиться вже в дев’ятнадцяте. Текст диктанта традиційно зачитає доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, педагог та автор підручників з української мови Олександр Авраменко. Він пише текст для диктанта вже тринадцять років.

Коли радіодиктант в Україні? 

Цьогоріч диктант припав на п’ятницю, 8 листопада. Його трансляція розпочнеться об 11:20.

На якому каналі радіодиктант?

Олександр Авраменко зачитає текст диктанта у студії першого каналу Суспільного радіо UA: Українське. Онлайн-трансляція диктанта з української мови також буде здійснюватись телеканалом  UA: ПЕРШИЙ.  

Як взяти участь у радіодиктанті?

Цього року диктант буде проводитись за новими правилами. Долучитись до нього може будь-хто, як в Україні, так і за її межами. Пишуть диктант лише від руки. Тим, хто хоче взяти участь у конкурсі на написання диктанту без помилок, слід сфотографувати або відсканувати написаний текст, та протягом 15 хвилин після завершення диктанту надіслати його на електронну пошту rd@nrcu.gov.ua. Усі охочі можуть також взяти участь в конкурсі на найкращий твір. Тема твору буде оголошена під час ефіру. Задля участі слід відправити готовий твір на адресу Київ, 01001, вул. Хрещатик, буд. 26, UA: Українське радіо. Або – на електронну пошту rd@nrcu.gov.ua (з поміткою «Твір»). В тексті диктанту 2019 будуть слова, що перевірять знання норм нового українського правопису. Організатори рекомендують переглянути їх завчасно. Вже о 12:00 правильний текст диктанту оприлюднять на UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення, аби написання можно було перевірити одразу. Надіслані після публікації тексти організатори приймати не будуть.

Детальніше читайте на УНІАН

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру