Генсек НАТО виступить в українському парламенті

Дата: 26.10.2019
Автор:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

У рамках візиту Північноатлантичної ради в Україну 30-31 жовтня партнери з НАТО відвідають Одесу і Київ, а Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг виступить у Верховній Раді.

Про це розповів віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню “Сегодня”.

“Цього разу візиту на Схід не буде. Але дійсно буде візит в Одесу. Північноатлантична рада – це дуже серйозний орган. Це не просто зібрання послів. Це, власне, інституція, яка ухвалює всі ключові рішення в НАТО. Це як Рада Безпеки ООН. От уявіть, що до нас приїхали не просто посли Німеччини, Франції, США, Китаю, а Рада Безпеки як цілий орган. Так само це працює і з Північноатлантичною радою”, – зазначив урядовець та додав, що також представники ради побувають і в Києві.

За його словами, цей візит – надзвичайно потужний сигнал підтримки України.

“Північноатлантична рада під час візиту матиме дуже насичений порядок денний. Буде і зустріч із Президентом Володимиром Зеленським, і виступ Генерального секретаря НАТО в українському парламенті”, – відзначив віцепрем’єр.

Кулеба наголосив, що “все буде відпрацьовано по максимуму”, тому що на основі тієї інформації, яку представники НАТО отримають в Україні, вони будуть надалі ухвалювати свої рішення щодо нашої держави.

Як відомо, візит Північноатлантичної ради в Україну заплановано на 30-31 жовтня.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру