Контррозвідники СБУ затримали фінансиста терористів “ЛНР”

Дата: 27.09.2019
Автор:
Контррозвідка Служби безпеки України затримала колишнього працівника МВС України, який проводив масштабні фінансові операції для потреб бойовиків терористичної організації “ЛНР”.

Джерело: прес-служба СБУ

Дослівно: ”Оперативники спецслужби встановили, що громадянин України у 2015 році добровільно вступив до так званої 7 ОМСБр 2 АК НМ терористичної організації “ЛНР”, де обіймав посаду фінансиста її фінансово-економічної служби. Використовуючи низку оформлених на своє ім’я платіжних карток банківських установ України, він проводив фінансові операції в інтересах бойовиків”.

“Фінансист”, зокрема, забезпечував обготівковування і переведення коштів з тимчасово окупованої території Луганщини та у зворотному напрямку, обмін валют, поповнення мобільних рахунків. Загальна  сума оборудок становила понад 100 мільйонів гривень”.

Деталі: Вказується, що отримані гроші бойовики легалізовували через багаторазові перекази між картковими рахунками фізичних осіб для переведення їх у готівку.

Значна частина прибутків надходила до ватажків незаконного збройного формування та використовувалася для закупівлі паливно-мастильних матеріалів, оргтехніки, військового обладнання, ремонту бойової техніки.

Злочинця затримали в Запорізькій області.

У нього вилучили документацію та інші докази, “які підтверджують протиправну діяльність, зокрема платіжні картки та оргтехніку, а також посвідчення старшого лейтенанта фінансово-економічної служби 7 ОГМСБр 2 АК НМ ЛНР”.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру