Оперативники СБУ піймали у зоні ООС терориста, який у 2014 році підірвав стратегічний міст через Сіверський Донець

Дата: 14.09.2019
Автор:

У районі проведення операції Об’єднаних сил оперативники спецслужби затримали диверсанта, який у 2014 році підірвав стратегічний міст через річку Сіверський Донець між Сєвєродонецьком та Лисичанськом.

Він довго ховався, але зрештою затриманий...

Співробітники СБ України з’ясували, що, перебуваючи у незаконних збройних формуваннях, бойовик оволодів методами і навиками вибухо-підривної діяльності.

СБУ повідомляє: задокументовано, що зловмисник входив до складу бандформування «Полтинник» та перебував на окупованій території Луганщини. Але два роки тому з особистих мотивів виїхав на звільнену від окупантів територію і переховувався у дружини, у знайомих у сараях та гаражах у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Привольї, Новодружеську. Він також мешкав у наметі в лісах на околицях міст.

Силовики затримали бойовика у помешканні його знайомого у селищі Шепілове Попаснянського району, куди він зайшов перевдягнутися перед зустріччю із знайомим. Під час обшуків силовики вилучили у бойовика стартовий пістолет «Шмайсер» калібром 9 мм з ознаками переробки, револьвер системи «Наган» часів Другої світової війни, майже 50 набоїв калібру 7,62 мм до гвинтівки, 18 набоїв травматичної дії калібру 9 мм, 3 штик-ножі до гвинтівки.
Затриманий також зізнався правоохоронцям, що мінував дорогу на Соледар та мости у Лисичанську, підірвав Томашовський міст між Лисичанськом та Сєвєродонецьком.

У межах відкритого кримінального провадження за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії. З урахуванням того, що затриманий брав безпосередню участь у підриві мосту, розглядається процесуальна перспектива порушення стосовно нього кримінального провадження за скоєння злочину, передбаченого ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Лісове лігво терориста

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру