Учасники фестивалю сучасного мистецтва Burning Man у США – в захваті від гігантського метелика з України, прикрашеного Петриківським розписом

Дата: 02.09.2019
Автор:

На всесвітньовідомий фестиваль сучасного мистецтва Burning Man – 2019, який проходить з 25 серпня по 3 вересня у пустелі Блек-Рок (Невада, США) група українських креаторів привезла Catharsis – інсталяцію у формі метелика, розписаного у Петриківському стилі. Про це повідомляє The Village Україна.

Петриківка – традиційна українська техніка розпису. У давні часи люди у Центральній Україні прикрашали стіни домівок птахами і квітами у Петриківському розписі. Вважалося, що такий розпис принесе хорошу енергію у їх домівки і захистить від негод.

Ідея інсталяції у формі метелика, “який наче щойно виліз з кокона і розправляє крила”, виникла в авторів проєкту після повернення з Burning Man 2018.

“Метелик представляє кожного з нас, оскільки життя – це постійні трансформації та зміни. У всіх нас завжди є виклики та можливості для росту. Перехід через ці етапи у житті створює нас такими, якими ми є”, – пояснює Aly Owens, лідер проєкту та співрозробник концепції.

Автори проекту кажуть, що мають на меті “відновити українське традиційне мистецтво у сучасному вимірі”. Триметрову рамку метелика виклали світлодіодною стрічкою, щоб інсталяцію було видно з відстані 100-200 метрів.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру