Вищий пілотаж у виконанні українського льотчика-винищувача визнаний найкращим на міжнародному авіашоу RIAT у Великобританії

Дата: 09.08.2019
Автор:

Виступ військових льотчиків Повітряних Сил ЗС України у Великій Британії вчергове став візиткою міжнародного авіашоу RIAT, повідомляє Defense Express.

Український пілот Юрій Булавка у своєму дебютному польоті переміг у номінації на кращий вищий пілотаж на RIAT-2019, назавжди закарбувавши своє ім’я в історії світової авіації.

 

Варто відзначити, що підполковник Юрій Булавка є льотчиком 1-класу й заступником командира 831 бригади тактичної авіації Повітряних сил, що базується у Миргороді та озброєна винищувачами Су-27.

І судді й глядачі британського авіашоу визнали пілотаж українського майстра на бойовому літаку Су-27 найкращим серед учасників з 25 країн світу. Таким чином, наш співвітчизник отримав перехідний кубок, за найкращий одиночний пілотаж на бойовому літаку, яку кожен рік видають переможцям з 1976 року, а його ім’я буде добавлене до переліку найкращих асів, чиї імена вибиті на нагороді.

Юрій Булавка прославив Україну в очах військових льотчиків усього світу

Нагадаємо, RIAT – є одним з найбільших світових авіашоу за кількістю присутніх глядачів та авіатехніки. Вперше таке авіашоу було проведене в 1971 році, а починаючи з 1993 року проводиться щорічно. Цього року The Royal International Air Tattoo (RIAT) проходило на авіабазі Фейрфорд у Великій Британії з 19 по 21 липня. Українська команда вже традиційно включала літак забезпечення Іл-76МД з Мелітополя та винищувачі Су-27УБ і Су-27 з Миргорода. Варто відзначити, що ВПС (ПС) України брали участь в RIAT щорічно з 1996 по 2000 рік, а також у 2011 році. З 2017 року присутність нашої військової авіації стала щорічною.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру