Українські військові вертолітники здійснили посадку на кратері найактивнішого вулкану Африки

Дата: 30.07.2019
Автор:

Українські військові льотчики зі складу миротворчої місії ООН у Конго успішно посадили вертоліт з ученими на кратер найактивнішого вулкана Африки.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства оборони України в Facebook.

“Екіпаж вертольота Мі-8 доставив групу вчених на активний вулкан Ньямлагира, висота кратера якого сягає більше трьох кілометрів”, – сказано в повідомленні.

Українські льотчики зіткнулися з труднощами під час польоту. Зокрема, вертольоту заважав сильний попутний вітер, швидкість якого досягала 90 км/ч. Також українцям вдалося впоратися з крихкою поверхнею кратера, яка в будь-який момент могла обвалитися.

“Щоб мінімізувати цей ризик, пілоти продемонстрували ювелірну точність управління вертольотом”, – відзначили в Міноборони.

Після висадки вулканологів вертоліт повернувся на аеродром і знаходився в режимі очікування. Через кілька годин український екіпаж забрав вчених, які поділилися першими спостереженнями щодо вулкана Ньямлагира. За словами доктора Даріо Тедескі, їм вдалося зафіксувати зміни всередині кратера.

“Командування Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго довіряє виконання подібних завдань нашим миротворцям. Українські льотчики зарекомендували себе справжніми професіоналами і мають найбільший досвід виконання складних і нестандартних польотних завдань”, – прокоментував начальник відділу національних контингентів і військової співпраці Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ полковник Леонід Гузла.

Вчені також подякували українським військовим за прекрасно виконану роботу.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру