Українець першим здійснив кругосвітню подорож без авіаперельотів

Дата: 21.07.2019
Автор:

Мандрівка, яка тривала з 14 жовтня минулого року і завершується 21 липня, має всі шанси потрапити до Книги рекордів Гіннеса.

Глобальна навколосвітня подорож під назвою «Big Circle» через усі континенти за канонами Лондонського Королівського Географічного товариства, яка тривала 280 днів без авіаперельотів, фінішує  21 липня 2019 року,  у порту Чорноморськ (Одеса)

Вперше в історії України таку подорож здійснив наш співвітчизник – засновник та ідеолог спільноти ONE LIFE Артемій Сурін.

За ці 280 дні мандрівник  час побував у 40 країнах всіх шести континентів, перетнув всі меридіани Землі, і при цьому жодного разу не вдався до авіаційного перельоту, повідомляє Книга рекордів України, зауважуючи, що коротко його подорож можна підсумувати таким чином:

Артемій Сурін побував на всіх шести континентах, у тому числі в Антарктиці; перетнув три океани, всі меридіани, та всі часові пояси; досяг навіддаленішого острова від будь якого континенту чи країни – о. Піткерн у Тихому океані; двічі перетнув екватор в обох напрямках – північ-південь і південь-північ; відвідав 40 країн, витративши на це 280 днів.

Також зауважується, що відстань між найпівденнішою та найпівнічнішою точками шляху склала більше ніж 10 000 кілометрів, а загалом Артемій Сурін подолав більше 100 000 км по землі, річках, морях і океанах в безперервному шляху, не втрачаючі контакту з поверхнею Землі!

Кожен з континентів Артемій Сурін знімав на відео з використанням дрона. І це теж новинка у світовому мандрівному русі – адже це перша навколосвітньою подорож без авіаперельотів, де всі континенти зняті відео дроном.

Як з’ясувалося, цей шлях виявився набагато складнішим, ніж здавалося спочатку.

Під час свого “Big Circle” Артемій Сурін став першим українцем – членом почесної всесвітньої спільноти мандрівників The Explorers Club від Yacht Club de Monaco, що об’єднує видатних сучасних дослідників та мандрівників. А ще –подолав цілу низку візових та бюрократичних перепон у  подорожі. Не обійшлося й без прикрощів – Андрій Сурін був незаконно заарештований та ув’язнений в іранській тюрмі за звинуваченням у шпигунстві. Однак завдяки зусіллям українських дипломатів його вдалось звільнити.  Після виходу з в’язниці він відмовився припинити свою подорож або використати літак для повернення в Україну і здійснив намічений план до кінця.

І ось 21 липня о 13 годині подорожувальника зустрічають  в Україні, у порту Чорноморськ (Одеса)…

Як зауважує Книга рекордів України, найближчим часом вийде багатосерійна відео-версія рекордної подорожі “Big Circle”. А поки що відео, зняті  Андрієм Суріним, можна переглянути на його youtube-каналі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру