Працівники СБУ затримали водія автотягача, який перевозив російський “Бук”, що збив малайзійський “Боїнг”

Дата: 18.07.2019
Автор:

Бойовик був затриманий під час перетину підконтрольної Україні ділянки кордону з Росією. Він уже відбуває покарання.

 Служба безпеки України встановила і затримала водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс Бук, з якого був збитий літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу МН17. Про це в ході брифінгу сказав заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, повідомляють Українськi новини .
Він продемонстрував відео, зняте на телефон, на якому видно, як по окупованому Донецьку на автотягач везуть ЗРК “Бук”.
“Завдяки цьому відео з телефону ми встановили, кому належить цей трейлер. Ми встановили особу з числа бойовиків, які забрали його на автопідприємстві в Донецьку. Через три роки нам вдалося цю особу, яка нічого не підозрювала, що ми про неї знаємо, затримати, коли вона перетинала кордон на підконтрольній нам території з РФ. Ми її затримали, зараз вона відбуває покарання тут, в Україні”, – розповів Маяков.
Також він зазначив, що розслідується ступінь причетності 150 осіб до даного злочину і запевнив, що сепаратисти “ДНР”, причетні до транспортування ЗРК Бук, будуть засуджені в Україні за тероризм.
Раніше співробітники СБУ затримали, а суд заарештував колишнього начальника протиповітряної оборони так званої “слов’янської бригади ДНР” Володимира Цемаху. У спецслужбі вважають, що він володіє цінною інформацією про причетність Росії до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі.
Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.
Згідно з результатами міжнародного розслідування, Boeing рейсу МН17 був збитий з російського зенітного комплексу Бук, який доставили на південний схід України з 53-ї зенітної ракетної бригади під Курськом. Міноборони РФ ці дані заперечує.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру