Поставки канадської зброї Україні: експерти очікують передачу бронетранспортерів і літаків F-18

Дата: 05.07.2019
Автор:

Літак F-18

Канада має намір постачати в Україну свою бронетехніку. Канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо заявив, що уряд зняв обмеження на постачання зброї в Україну. “Ми додали Україну до списку, який дозволяє експорт зброї. Ми визнаємо, що саме це рішення дозволяє нам боротися з діями Росії”, – підкреслив Трюдо. На яку техніку з Північної Америки може розраховувати Україна, і чим вона допоможе на фронті, розбирався “Апостроф”.

Канада активно постачає в Україну товари військового призначення практично з початку збройного конфлікту на Донбасі: тепловізори, бронежилети, кевларові шоломи, обладнання для розмінування місцевості, радіостанції, аптечки, автомобілі швидкої допомоги та багато іншого. Більше допомагали тільки США. Булидосягнуті домовленості про закупівлю у канадської компанії PGW Defense Technologies сучасних снайперських гвинтівок LRT-3 на загальну суму 770 тисяч доларів.

Крім того, канадські військові інструктори в рамках програми UNIFIER продовжують ділитися досвідом з українськими вояками. Відповідно, цілком очікувано, що наступним кроком з канадської сторони можуть стати поставки в Україну більш серйозної допомоги – сучасної бронетехніки, якої, за словами експертів, так не вистачає нашій армії.

Але яку техніку збирається передати Україні Канада? Експерти, опитані “Апострофом”, зробили свої припущення.

“Спектр передачі озброєння – від пістолета до літака. Нагадаю, що в 2014 і 2018 роках Канада пропонувала нам свої літаки F-18. Не нові, але боєздатні. Цілком ймовірно, що і ці літаки потраплять до цього переліку”, – говорить військовий експерт Михайло Жирохов.

“З політичної точки зору, вкрай важливо, що Канада йде нам на зустріч. У України з’являються можливості отримання технологій, яких у нас немає сьогодні, – підкреслює військовий експерт Валентин Бадрак. – Є ряд технологій, які в Україну не приходять з тієї причини, що західна спільнота має дуже стримане відношення до передачі таких технологій. І якщо Канада, наприклад, разом з США, здійснить розгерметизацію цієї ситуації, то ми зможемо розраховувати і на поставки з боку європейських держав. До цього було негласне ембарго щодо України через небажання сваритися з Росією. Були очікування щодо заморожування конфлікту з тим, щоб знову розгорнути бізнес з РФ, адже замовлення з Росії можуть бути великими”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру