Кращі снайпери підрозділів ЗСУ змагаються за титул кращих в усьому війську

Дата: 04.07.2019
Автор:

За звання кращого снайпера, кращої снайперської пари борються 16 військовослужбовців від сухопутних і десантно-штурмових військ, морської піхоти та Сил спеціальних операцій, передає Армія Inform.

Упродовж трьох днів учасники змагань виконуватимуть чимало надскладних вправ як в індивідуальному, так і в командному заліку. Дистанція до мішеней становить від 150 до 900 метрів. За лічені секунди снайперам треба влучити в такі цілі: куряче яйце, спортингова тарілка (діаметр 11 см), керамічна плитка 20×20 см, металеві гонги у вигляді грудних мішеней тощо.

Цікаво, що в деяких вправах постріл виконується із закритим прицілом, а деякі з них відбуваються вночі, з віддаленим або періодичним підсвічуванням мішеней, за голосовим корегуванням напарника.

Військові вестимуть вогонь з барикад, протитанкових їжаків, дверей авто, вікон, відповідно до картки вогню, у ході снайперської естафети.

Одна з найскладніших вправ — рух по карті через чекпойнти та стрільба з будівлі. Снайперські пари пересуваються пішки зі спорядженням, орієнтуючись за картами й компасом на маршруті з чотирма чекпойнтами. Під час проходження кожного чекпойнту пара отримуватиме 1 постріл (максимально — 4). На подолання маршруту дається 240 хвилин. Перевищення цього ліміту означатиме для команди зняття з вправи. Ті пари, які вкладуться у визначений час і підберуть усі патрони, зможуть по черзі стріляти у гонг з різних поверхів башти.

Це вже п’яті поспіль подібні змагання. Щоразу вправи й вимоги до їхнього виконання суттєво ускладнюють. На цьому турнірі визначальною є оцінка «ювелірної роботи» снайперів на коротких і середніх дистанціях.

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру