Військові евакуювали з прифронтового Широкиного колекцію картин, яка вважалася втраченою

Дата: 03.07.2019
Автор:

Картина Віктора Павлюка "Рибальський берег (1970-ї роки) присвячена українському Приазов'ю, куди у 2014 році окупанти принесли війну....

Українські військові евакуювали з Широкино на Донеччині цінну колекцію творів мистецтва. Колекція, ймовірно, належала українському художнику, графіку Віктору Павлюку, у якого в Широкино був будинок і майстерня. Картини були передані арт-платформі ТЮ. Команда ТЮ зараз залучає експертів до ідентифікації робіт і зв’язалася з родиною Павлюка.

Позивний “Пікассо” збирав і ховав від вибухів художні роботи, щоб евакуювати твори із зони бойових дій. Він – боєць чеченського батальйону імені Шейха Мансура, який воює за Україну. До війни був художником.

Раніше ця колекція Павлюка вважалася втраченою. Об’єкти сортують, проводять реставраційні роботи, далі планується виставка врятованих творів.

Віктор Іларіонович Павлюк – маріупольський художник, відомий унікальною графікою, ліногравюрою, живописом, член спілки художників. Його роботи зберігаються в різних музеях України, особливо відома серія азовських рибалок і моряків. Павлюк працював із Віктором Арнаутовим над монументальними панно – зокрема, над мозаїкою в маріупольському аеропорту. Художник народився в Широкиному, там була його майстерня, де він постійно працював. Після смерті 2007-го сім’я Віктора зберігала його колекцію, поки у село не прийшла війна. Близькі не встигли вивезти роботи і надбання Павлюка досі вважалося втраченим.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру