Оприлюднення Об’єднаною слідчою групою списку частини підозрюваних у збитті малайзійського “Боїнга” – черговий успіх для позову України проти Росії у Міжнародному суді ООН

Дата: 20.06.2019
Автор:

Кримінальне переслідування підозрюваних у збитті малайзійського “Боїнга” нерозривно пов’язане зі справою України проти Росії у Міжнародному суді ООН, в якому Україна звинувачує РФ у порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Про це йдеться у коментарі МЗС України щодо оприлюднених у середу результатів розслідування збиття літака Малайзійських авіаліній МН17, який є у розпорядженні “Європейської правди”.

У МЗС підкреслили: презентовані результати мають ключове значення, адже дають остаточну відповідь на питання, звідки смертоносна зброя потрапила на територію України і хто організував цю операцію.

Наразі  основні підозрювані – це чинні і колишні співробітники російських спецслужб і громадянин України, який надавав їм сприяння, нагадали в міністерстві.

“МЗС звертає увагу на те, що кримінальне переслідування підозрюваних в організації та вчиненні злочинів навколо збиття літака нерозривно пов’язане також і з відповідальністю Росії, як держави, за грубе порушення низки міжнародно-правових норм.  Серед них – положення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, яка є предметом розгляду справи України проти Росії у Міжнародному Суді ООН”, – підкреслили у відомстві.

МЗС закликало РФ визнати свою відповідальність за постачання зброї та співпрацювати зі слідством, як це передбачено резолюцією РБ ООН 2166 від 17 липня 2014 р.

Нагадаємо, Об’єднана слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це – Сергій Дубинський (позивний “Хмурий”), Ігор Гіркін (позивний “Стрелок”), Олег Пулатов (позивний “Гюрза”), Леонід Харченко (позивний “Кріт”).

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського “Боїнга” розпочнеться у березні 2020 року.

Як відомо, Міжнародний суд ООН має ухвалити рішення про те, що він має юрисдикцію розглядати справу за позовом України щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Детальніше про справу читайте у статті: Чому ми переможемо у Гаазі: 7 питань та відповідей про Суд ООН за позовом України проти РФ“.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру