Спецзагін Держприкордонслужби освоїв бойові катери “Small Boat Operations”, отримані від Берегової охорони США

Дата: 08.06.2019
Автор:
7 червня військовослужбовці 10-го окремого загону оперативного реагування “ДОЗОР” отримали від американських інструкторів сертифікати про проходження навчально-тренувального курсу “Small Boat Operations”.

 Під час навчання спецназівці загону за допомогою американських фахівців – представників Берегової охорони США, вчилися керувати катерами “Safe Boat 27″. Ці плавзасоби Держприкордонслужба отримала за сприяння посольства США в Україні, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Тактико-технічні характеристики й ефективне застосування цих катерів в охороні державного кордону. Склад суднокоманд разом із американськими колегами засвоїв не тільки теорію, а й отримав навички в управлінні швидкісними катерами. Бійці на практиці відпрацювали елементи рятувальних і штурмових операцій, а також вирішення нестандартних ситуацій на воді.

Навички використання й експлуатації катерів “Safe Boat 27″ військовослужбовці “Дозор” продемонстрували в Києві на Дніпрі. Окрім умінь із управління плавзасобами, спецназівці показали доставку і висадку на “ворожицй” борт оперативних спецгруп та інші операції, які необхідні для охорони державного кордону.

Слід зазначити, що ця модифікація катерів може використовуватися як для патрулювання, так і для рейдів-штурмових цілей. Кількість суднокоманди катера становить 4 військовослужбовці. Однак, у разі необхідності, для виконання поставлених завдань на ньому можуть розміщуватися до 20 бійців десанту зі спорядженням.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру