У ЗСУ мобільні протитанкові комплекси “Штурм-С” та бойові вертольоти будуть оснащені далекобійними ПК-ракетами “Бар’єр-В”

Дата: 18.05.2019
Автор:

Модернізовані наземні мобільні протитанкові комплекси «Штурм-С» ЗСУ будуть оснащені далекобійною протитанковою керованою ракетою «Бар’єр-В» виробництва ДККБ «Луч».

Про це повідомив директор інформаційного агентства Defense Express Сергій Згурець, зазначають Патріоти України.

За його словами, з наступного тижня починаються випробування далекобійної протитанкової керованої ракети (ПТКР) «Бар’єр-В» в складі комплексу озброєння для вертольотів армійської авіації.

Після прийняття цієї ракети на озброєння вона ж має стати «далекобійною рукою» в модернізованих наземних мобільних протитанкових комплексах «Штурм-С».

Нагадаємо, радянський самохідний протитанковий ракетний комплекс «Штурм-С» для Сухопутних військ був оснащений надзвуковою ракетою 9М114 «Кокон», з радіокомандноюсистемою наведення. Ця ракета була прийнята на озброєння у 1979 році, мала дальність ураження цілей до 5 км та броне пробиття 650 мм.

Замість старих прострочених «Коконів» модернізований протитанковий комплекс отримає українські ракети Р-2В з більшою дальністю (до 7,5 км) та потужністю (бронепробиття до 800 мм за ДЗ), з новою системою виявлення цілей вдень і вночі та іншою системою управління ракетою - по лазерному променю.

«Модернізовані «Штурми» з «Бар’єром-В», як, втім, і «Джевеліни», і «Стугни» розглядаються як засіб припинення проривів танкових частин противника вглиб оборони наших військ», – відзначив Сергій Згурець.

«При вмілому застосуванні це буде цілком дієва і протвережуюча ворога сила. При гарному високому вишколі особового складу протитанкові групи здатні завдати значної або навіть неприйнятний шкоди бойовим порядкам наступаючого противника», – наголосив він.

Протитанковий ракетний комплекс «Штурм–С» на змаганнях кращих протитанкістів Об'єднаних сил. 1 серпня 2018 року

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру