У відносинах між самопроголошеними “ЛНР” і “ДНР” зростає напруга

Дата: 16.05.2019
Автор:

Причиною конфронтації між двома фейковими “республіками” на окупованих територіях України став фільм “Ополченочка”, з яким місцеві пропагандисти довго носилися як з “пєрвим блокбастєром” – аж поки та, що стала прототипом головної героїні фільму, не перейшла на бік України і заявила, що готова знову сісти на танк і воювати, але тепер – тільки за Україну.

Цензура так званої “ЛНР” скасувала в Луганську передпоказ пропагандистського фільму, прем’єра якого повинна була відбутися 13 травня 2019 року. Причиною скасування називають рішення “глави адміністрації ЛНР” В’ячеслава Матвєєва і бачення керівництва “ДНР”, в якому їх сусіди з “ЛНР” виглядають як другосортні громадяни, передають Патріоти України.

На офіційній сторінці фільму в російській соціальній мережі “Однокласники” обурились діями чиновників “молодих республік”: “Друзья, все знают что фильм «Ополченочка» был снят в ЛНР и все члены команды хотели, чтобы предпоказ состоялся в Луганске, но этого не произошло благодаря антинародной позиции Вячеслава Матвеева, который считает, что в Луганской Народной Республике живут люди второго сорта и отдает все лавры нашим соседям из Донецкой Народной Республики. Своими действиями Матвеев В.В. заставляет нас думать, что перебежчица в Украину Светлана Дрюк поступила правильно!” – йдеться в дописі авторів кінострічки.

Світлана Дрюк – учасниця терористичного угруповання “ДНР” під псевдонімом “Ветерок”. 2014 року приєдналася до терористичної організації “Донецька народна республіка”. Спершу була санітарним інструктором, потім замполітом у батальйоні «Чебурашка». Згодом стала командиром танку з повністю жіночим екіпажем. На стороні терористичних організацій брала участь в боях за Дебальцеве, Красногорівку, Мар’їнку, на Маріупольському напрямку. Далі дослужилася до заступника командира так званого 11 полку “Восток”. Її називали “народним героєм Новоросії” та зробили прообразом головної героїні першого пропагандистського кінофільму “Ополченочка”. На початку 2019 року перейшла на сторону України та заявила про готовність свідчити проти російсько-терористичних угруповань.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру