На Times Square в Нью-Йорку показали роботу українського художника

Дата: 14.05.2019
Автор:
У рамках проекту сучасного мистецтва Decode Experiential на екрані головної площі Нью-Йорка Times Square демонструється відеоінсталяція українця Олега Пашковського.

Показ триватиме протягом травня 2019 року, повідомляє Укрінформ.

“Я використовую математичні функції для управління пікселями на екрані. Завдяки ним вони рухаються, утворюють візерунки, зображення та анімацію”, – розповів Пашковський у коментарі журналістам.

Він пояснив, що скетч, який демонструється на екрані головної площі Нью-Йорка, був зроблений за допомогою програмного коду і математичної формули.

“Мені здається, що у сучасному мистецтві у людей з’явилася набагато ширша палітра інструментів, які вони можуть використовувати для творчості”, – зауважив він.

За словами Пашковського, на створення саме цієї форми і написання програмного коду витратив всього двадцять хвилин часу. Проте їм передували три місяці дослідження та роботи над іншим проектом, який надихнув на її створення.

“Досить просто зробити такий твір, якщо ти розумієш, що саме ти хочеш створити”, – пояснив він.

На екрані Times Square демонструється лише фрагмент відео, хоча код, який створює візуальний ряд, може відтворюватися й у режимі реального часу, наприклад, у браузері комп’ютера, а також реагувати на музику. Саме цим твір відрізняється від класичної анімації, де все заздалегідь прораховано і не змінюється.

До цього Пашковський вже створив у співпраці з Джонатаном МакКабе та Андерсоном Кригіром проект “Морфогенезис” в одній з нових будівель у Стенфордському університеті (штат Каліфорнія, США). Напівпрозора візуальна інсталяція на фасаді нового біологічного факультету дозволяє відвідувачам вивчати патерни Тюрінга через ігрову форму та управління картинкою.

Проект Decode Experiential був створений ньюйоркськими мисткинями Джесс Конатсер з креативного агентства As We Are та Дафне Жуаннето з інтерактивної галереї Lightbox з метою переосмислення взаємодії з простором на основі безпосереднього досвіду.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру