У наддніпрянському Бучаку провели «Весняну майстерню під Козацьким шпилем»

Дата: 12.05.2019
Автор:

У Бучаку на Канівщині 11 травня гості мальовничого села-музею на Дніпрі відвідали “Весняну майстерню під Козацьким шпилем”. Культурно-мистецький захід знайомив з історією краю та творчістю його майстрів, минулим і сучасністю канівської вишивки, кераміки, традиційного одягу.

Надзвичайно цікавою і пізнавальною була екскурсія від краєзнавця Дмитра Іванова – гостей заходу він провів вуличками села й придніпровськими кручами, де ходили знімальні групи багатьох кінофільмів Довженка, Параджанова, Тарковського. Колись тут  бували Іван Миколайчук, Лариса Кадочникова,  Юрій і Михайло Іллєнко, у цих місцях пройшло дитинство знаменитого художника Сергія Якутовича, тут письменник Любко Дереш писав свій роман «Голова Якова», а Олег «Фагот» Михайлюта  з музичного гурту «Танок На Майдані Конго», захоплений красою краєвидів, присвятив Бучаку свою відому пісню «Буча-Чака»…

У заході взяли участь гості з Канева, Черкас, Ржищева, Києва – краєзнавці, журналісти, працівники закладів культури (зокрема, директор Державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів» Тарас Теліженко та директор Канівського природного заповідника Микола Чорний) і просто любителі рідного краю та його історії.

Культурно-мистецький захід “Весняна майстерня під Козацьким шпилем” пройшов у рамках проекту “Село-музей Бучак відроджує традиції”, який реалізує ГО “Фонд розвитку “Шевченків край” (Яків Прогнімак) за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Фоторепортаж Світлани КРАВЕЦЬ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру