Сьогодні в Україні вперше відзначають День піхоти

Дата: 06.05.2019
Автор:

В Україні сьогодні, 6 травня, відповідно до указу Президента від 19 квітня 2019 року, відзначають День піхоти.

Фото: Укрінформ-UATV

Свято встановлено з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Як відомо, механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові військові частини складають основу Сухопутних військ і виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони противника, захоплення важливих районів.

Президент України уже привітав піхотинців зі святом.

“Сьогодні ми вперше на державному рівні вітаємо справжніх “трударів” війни – українських піхотинців. Саме вони складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних сил України та є славою українського війська. Саме вони, загартовані в боях із російським агресором, щоденно демонструють стійкість, непереможний характер, відвагу та мужність, доводячи, що немає такої сили, яка може здолати їхню волю до перемоги”, – наголосив він.

Президент зазначив, що саме на піхоту війна покладає найбільші навантаження.

За словами Порошенка, завдяки самовідданій службі піхотинців механізовані, мотопіхотні та гірсько-штурмові військові частини та підрозділи стали потужною силою, яка поєднує в собі професійну майстерність, високий моральний дух особового складу та сучасне озброєння й техніку.

UATV

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру