Опішня представить кращі твори художньої кераміки світу

Дата: 06.05.2019
Автор:

В Україні відбудеться Міжнародне БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського. Це вагома мистецька подія, що має на меті представлення творчості сучасних митців та визначення кращих творів у галузі художньої кераміки 2018 – першої половини 2019 року.

Про це повідомляє Міністерство культури України.

Проект започатковано 2017 року під назвою «Українське БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського» за ініціативи Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному та Благодійного фонду «Дар» (Україна). Співорганізаційну підтримку надали Міністерство культури України, Міністерство освіти і науки України, Львівська національна академія мистецтв, Національна академія наук України, Інститут керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, Національна академія мистецтв України, Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України, Інститут культурології НАМ України, Національна спілка художників України та інші.

Уже в перший рік проведення заявки на участь надійшли не лише від українських мистців, а й від керамістів Білорусі, Польщі та Бразилії. Саме тому організатори вирішили з 2019 року позиціонувати Бієнале як подію міжнародного значення, змінивши й назву.

Цього року Бієнале стало першим в Україні масштабним проектом у галузі художньої кераміки, який підтримали 13 країн світу. За підсумками попереднього відбору, з-поміж заявлених 199 творів 107 авторів до участі в конкурсній виставці Журі обрало онлайн-голосуванням 123 конкурсні роботи 86 художників-керамістів. Серед учасників – мистці Білорусі, Бразилії, Домініканської Республіки, Єгипту, Індії, Китаю, Латвії, Польщі, США, Туреччини, Хорватії, Японії та найчисельнішої української когорти. Український простір художньої кераміки досі не дивував сучасність подібним.

Нині в Опішному триває прийом творів для формування конкурсної експозиції. Кожний учасник має надіслати роботи на адресу Музею гончарства до 30 липня 2019 року. Кращі твори Бієнале Журі визначить у серпні. 20 вересня 2019 року відбудеться урочистий вернісаж, а також церемонія оголошення й нагородження переможців. Міжнародне бієнале художньої кераміки імені Василя Кричевського потужно представить в Опішному талановиті імена сучасності.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру