Верховна Рада готується прийняти Закон про українську мову

Дата: 22.04.2019
Автор:

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував проголосувати за закон про українську мову 25 квітня.

Про це він заявив під час засідання погоджувальної Ради.

“Хочу нагадати, що ключовим законом, який ми розглядаємо – це закон про функціонування української мови як єдиної державної. Це ключове питання, яке стоїть на порядку денному. І очевидно, що жодні хвилі та політичні емоції від прийняття ключового закону, який стоїть на порядку денному ВРУ. В нас залишилось менше 300 правок. Досвід демонструє, що ми в день проходимо близько 200 правок. Тому в мене є підстави думати, що завтрашній день і ще середа, якщо ми будемо йти в такому ж темпі, ми ще розглядатимемо правки, які залишилися”, – сказав Парубій.

Він закликав голову Комітету Миколу Княжицького, після завершення розгляду правок, зібрати Комітет, проаналізувати роботу з усіма правками і запропонувати Верховній Раді, до яких правок повернутись за необхідності, а до яких правок повернутися в іншій редакції.

Парубій також закликав, щоб прийняття закону про мову було дуже публічним. Він також звернувся до Княжицького з проханням після завершення роботи Комітету стосовно закону про українську мову представити Верховній раді документ, на основі якого всі депутати матимуть змогу проголосувати в четвер за закон про мову.

“Я передбачаю, по тому плану, який є, що в четвер ми зможемо перейти до голосування за закон про мову. Я вважаю, що це ключове питання на порядку денному”, – додав Парубій.

www.prm.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру