На Донбас поставили системи Harris для українських ЗС

Дата: 10.04.2019
Автор:

Сьогодні стало відомо про те, що ЗСУ почали використовувати сучасні системи військового радіозв’язку типу Harris. Багатьом відомо, що вітчизняних аналогів цієї техніки поки ще не існує, повідомляє Файна Сторінка.

Система військового радіозв’язку типу Harris – це найсучасніша Перешкодостійка система зв’язку. Наприклад, в останніх моделях сімейства FALCON III застосовується новий алгоритм шифрування рівня Top Secret, який абсолютно не піддається злому. Крім того, здійснити перехоплення або придушити такі радіостанції неможливо. Важливо відзначити, що ці короткохвильові американські радіостанції – сущий головний біль для Росії.

Ще нещодавно висока вартість станцій і витратних матеріалів до них обмежували обсяг поставок і можливості застосування для ЗСУ, але загострення ситуації на окупованих територіях Донбасу стало таким собі комунікатором і, в свою чергу, вирішило це питання.

Раніше неодноразово проходила інформація про те, що УКХ Харріс, також поставлені в помітній кількості, широкого поширення не отримали через відсутність ретрансляторів. Проте, сьогодні ця проблема вже вирішена. Від командирів і бійців 35-ї окремої бригади морської піхоти, створеної лише рік тому, вже чути схвальні відгуки про процес експлуатації.

У бригаді вже пройшла апробацію і інтегрована об’єднана тактична радіосистема: вона об’єднує різні типи радіостанцій в єдину захищену шифровану мережу. Командування, в свою чергу, вказує на головну перевага цих систем – неможливість перехоплення і придушення РЕБом РФ, що особливо актуально зараз під час конфлікту на Донбасі.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру