Google-Україна спільно з Мінкультом запускають проект “Автентична Україна”

Дата: 21.03.2019
Автор:
Google-Україна спільно з Міністерством культури України запускають проект про українську культурну спадщину “Автентична Україна”.

Проект презентував на засідання уряду глава Мінкульту Євген Нищук, інформує Урядовий портал.

“Як повідомив Євген Нищук, вже понад два роки Міністерство культури України та Google-Україна системно працюють над створенням унікальних веб-ресурсів, що знайомлять користувачів по всьому світу з культурною спадщиною різних регіонів країни. А саме, було оцифровано дерев’яні церкви, що знаходяться у списку світової спадщини ЮНЕСКО, музеї просто неба та оперні театри України. Сьогодні на засіданні уряду представлено новий спільний проект – електронний ресурс “Автентична Україна: Нематеріальна культурна спадщина”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ресурс передбачає висвітлення напрямів та елементів, в яких проявляється нематеріальна культурна спадщина: усні традиції та форми вираження; виконавське мистецтво; звичаї, обряди, святкування; знання та практики, що стосуються природи і всесвіту; традиційні ремесла.

“Ресурс містить короткий опис кожного напряму, в якому проявляється нематеріальна культурна спадщина, інформацію про елементи, що включені до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, невеличкий тест на засвоєння матеріалу та список додаткової літератури”. – йдеться у повідомленні.

Міністр культури також повідомив, що відомством проводиться активна робота з наповнення Національного переліку елементів культурної спадщини України.

Так, у 2018 році до переліку включено 7 нових елементів. Цього року, у грудні, ЮНЕСКО буде розглядатися питання щодо включення елементу “Традиція Косівської мальованої кераміки” до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства, а також підготовлено номінаційне досьє елементу “Орьнек – кримськотатарський елемент та знання про нього”.

Укрінформ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру