Українські архітектори отримали престижну американську нагороду IDA Awards

Дата: 07.03.2019
Автор:

Квартира Wabi Sabi Apartment / @Sergey Makhno Architects

Квартира Wabi Sabi Apartment від української студії Sergey Makhno Architects отримала бронзу на міжнародному конкурсі IDA Awards. Це вже четверта нагорода для цього інтер’єру на світових конкурсах.

Архітектурна премія International Design Awards, якою відзначено квартиру, була заснована 12 років тому. Своєю основною місією премія бачить визнання і пропагування розумного і сталого дизайну, популяризацію легендарних дизайнерів і відкриття нових талантів.

Фото: @Sergey Makhno Architects

Wabi Sabi Apartment була створена для родини засновника студії архітектора Сергія Махно: дружини і трьох синів. Квартира отримала визнання в номінації Екологічний, зелений дизайн інтер’єру. Мелісса Стеррі, дизайнер-вчений і стратег сталого розвитку, особисто прокоментувала Wabi Sabi Apartment: «Концептуально, все в подачі проекту виглядає елегантно. Це красиво і на століття».

Фото: @Sergey Makhno Architects

Стіни в двоповерхових апартаментах виконані в техніці, яку використовували ще наші прадіди і прабабусі в будинках мазанках. Здебільшого, меблі – дерев’яні, виготовлені в Україні спеціально для цього проекту. Прикрашає квартиру колекція сучасного українського мистецтва і авторське освітлення, яке студія виробляє у власній керамічної майстерні. На терасі розбитий сад бонсай.

Фото: @Sergey Makhno Architects

«Коли 3 роки тому ми створили ці апартаменти з глиною замість звичної штукатурки або шпалер – на нас дивилися як на божевільних. Сьогодні чи не кожен день запитають, що це за цікавий матеріал. В українських традиціях ми відчуваємо свою силу і неповторність, це – наше, і це цікаве світові. До складу суміші входять трави, інколи – конопля і жодної хімії. Вийшло тактильно і довговічне», – розповів Сергій Махно.

У 2017 році Wabi Sabi Apartment стала фіналістом британського конкурсу SBID і переможцем The International Property Awards. У листопаді 2018 Wabi Sabi Apartment стала єдиним проектом від України, який отримав нагороду міжнародної премії The Architecture MasterPrize, США.

HB STYLE

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру