Книгу львівських ілюстраторів визнали однією з найкрасивіших у світі

Дата: 07.03.2019
Автор:

Журі оцінило понад 600 поданих книжок із 32 країн з усього світу. Україна на цьому конкурсі перемагає вперше.

ФОТО: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА

Книжка «Я так бачу» творчої майстерні «Аґрафка» (Андрій Лесів та Романа Романишин), видана ВСЛ, здобула бронзову медаль на конкурсі «Найкрасивіші книги світу». Про це повідомляє «Читомо» з посиланням на прес-службу Книжкового Арсеналу.

Організаторами конкурсу є німецький фонд «Мистецтво книги» (нім. —  Stiftung «Buchkunst»). Цього року журі оцінило понад 600 поданих книжок із 32 країн з усього світу. Україна бере участь у конкурсі вчетверте, проте перемогла вперше. Серед інших переможців — книги з Нідерландів, Австрії, Польщі, Чехії, Росії, Японії, Китаю, Німеччини та Швеції. Усього на конкурсі вручили одну золоту, дві срібні та п’ять бронзових медалей, відзнаку «Золота літера» та п’ять почесних відзнак.

«Це не перша міжнародна перемога творчої майстерні “Аґрафка”, але перша перемога України у найпрестижнішому конкурсі світового дизайну за всі роки», — зазначає координаторка «Книжкового Арсеналу» Оксана Хмельовська.

Конкурс проводиться з 1963 року: міжнародне журі оцінює мистецьке оформлення та естетичний рівень книг і вручає нагороди в рамках Ляйпцизького книжкового ярмарку. Протягом року книги-переможці презентується у різноманітних бібліотеках світу та заключно на найбільшій книжковій виставці у Франкфурті.

«Я так бачу» – книжка-картинка про зір. Про те, що ми люди бачать очима, і про те таємниче, невидиме для ока, яке пробуджує у людей цікавість до Всесвіту і до власної сутності. А також про мікроскопи та телескопи, які допомагають людям побачити щось неймовірно дрібне або дуже далеке. Про те, що декому, аби краще бачити, потрібні окуляри, а незрячі потребують спеціального шрифту і символів, аби читати і орієнтуватися в просторі. Також у ній можна дізнатися, як бачать цей світ птахи і звірі, які живуть поруч із нами, як художники створюють оптичні ілюзії, скільки мільйонів відтінків здатне розрізнити людське око і як бачить світ новонароджене маля.

ФОТО: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА

ФОТО: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА

Твоє місто

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру