Українці Австралії представили Україну на мультикультурному фестивалі Pako Festa 2019

Дата: 24.02.2019
Автор:
Українці Австралії яскраво представили Україну на багатонаціональному фестивалі  Pako Festa 2019 у Джилонгу (штат Вікторія, Австралія). 

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Австралії у Facebook.

“Українці Австралії відзначають черговий успіх на мультикультурному фестивалі Pako Festa 2019 у Джилонгу. Чудовий виступ, сповнений яскравого українського духу, приголомшливого танцю та видатної української гордості. Дякуємо танцювальному колективу “Легенда” і українській громаді за підтримку”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сайті фестивалю, Pako Festa заснований у 1983 році з метою відзначити різноманіття культурних спільнот Джилонга. Щороку його популярність зростала, і у 2017 році участь у параді взяли 5 тис. учасників, 10 тис. виконавців виступали на сцені, а відвідуівчами стали 100 тис. осіб. Сьогодні фестиваль є найбільшим у штаті Вікторія безкоштовним громадським заходом, що представляє культуру і мистецтво різних громад та висвітлює надзвичайний внесок особсистостей, культурних груп і мультикультурних спільнот у життя Джилонга і Австралії загалом.

Гасло фестивалю у 2019 році: «Одна вулиця. 43 культури». У програмі заходу – вуличний парад, виступи творчих колективів, страви національної кухні, майстер-класи, виставки, родинні розваги.

За даними Вікіпедії, Джилонг – друге за величиною місто в австралійському штаті Вікторія. У місті та околицях проживають кілька тисяч українців.

Фото: сторінка Lehenda Ukrainian Dance Company у Facebook

Відео: Nadia Tkaczuk

www.ukrinform.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру