У Чорне море увійде флагман постійної протимінної групи НАТО

Дата: 15.02.2019
Автор:

Після заяви Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга про те, що в Альянсі вивчають питання про можливе збільшення присутності в регіоні Чорного моря, флагман постійної протимінної групи НАТО №2, корабель комплексного постачання ВМС Німеччини FGS Werra увійшов в протоку Босфор і пізніше пришвартувався в Стамбулі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням BlackSeaNews.

За інформацією головного редактора BlackSeaNews Андрія Клименка, це серія з шести плавбаз типу «Ельба» (проект 404), призначених для мобільного забезпечення в море ракетних катерів, торпедних катерів і тральщиків в зоні відповідальності національних військово-морських сил.

«Основними завданнями цих судів є ремонт, відновлення і діагностика техніки і зброї, забезпечення кораблів паливно-мастильними матеріалами, продовольством, боєприпасами і спорядженням, а також при необхідності електроенергією», – зазначив Клименко.

Згідно з відомостями, опублікованими в базі даних судів і портів FleetMon, корабель FGS Werra (А 514) довжиною 101 метр і шириною 15 метрів був випущений в 1993 році. Вантажомісткість судна – 3586 тонни.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру