Для ЗСУ модернізували понад сотню танків Т-64

Дата: 12.02.2019
Автор:

Харківський бронетанковий завод випустив понад сотню модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року, що з минулого року серійно постачається до Збройних Сил України.

Вперше цей танк проявив себе у танкових змаганнях НАТО Strong Europe Tank Challenge 2017, також він був продемонстрований під час параду з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності, 24 серпня 2018 року.

Під час модернізації Т-64 отримав розширені бойові можливості за рахунок сучасних нічних приладів спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління та інтеграції тепловізора у прицільний комплекс, що забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати на відстані понад 1,5 км у нічний час та за будь-яких погодних умов.

Тепловізійні прилади спостереження (українського виробництва) встановлені для всіх членів екіпажу. Вони не вимагають змін у конструкції танку, встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танку без її змін.

Т-64 зр. 2017 року отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро».

На танки встановлюються цифрові радіостанції «Либідь К-2РБ» (ліцензійна «Моторола»), які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 км.

Система супутникової навігації від держпідприємства «Орізон-Навігація» працює у автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись зашифрованими даними. Данні про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командних ланок усіх рівнів, від командиру взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Кількості вже випущених машин достатньо для переозброєння танкової бригади. Водночас, харківський завод продовжує роботи з модернізації наявних Т-64 до цього рівня.

www.ukrmilitary.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру