Мінінформполітики презентувало “Білу книгу” інформаційних операцій проти України

Дата: 12.02.2019
Автор:

Міністерство інформаційної політики презентувало видання “Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018″.

“Це не просто певний перелік епізодів та історій – це концепція бачення, яку ми пропонуємо нашим колегам в освітній сфері, і у сфері журналістики, і у сфері державних органів. Концепція, як дивитися на ситуацію, яка розгортається в інформаційному просторі”, – сказав заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін на прес-конференції 12 лютого.

Зазначено, що “Біла книга спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018″ – це збірка фейків російської пропаганди, спрямованих на підривання територіальної цілісності України та її дискредитацію на міжнародній арені. Книжка структурована у вигляді набору “серіалів” (наративів) із кількома “сезонами” (піднаративами) в кожному, які показують послідовне використання тих самих тем російськими пропагандистами протягом 2014-2018 років.

У “Білій книзі” авторський колектив Міністерства інформполітики показав, які теми найчастіше використовували в інформаційних атаках в Україні, яким чином вони розгорталися та якими каналами поширювалася дезінформація.

Зокрема, серед таких умовних “серіалів”: “Кишеньковий ІДІЛ”, “Злочини ЗСУ та мінські домовленості”, “Рейс МН-17: від Карлоса – до російського “Бука”, “Невидимі підрозділи західних країн в Україні”, “Бій за ЄС”, “Кримська інформаційна війна”, “У пошуках української зброї”, “Міжнародні суди та брехня Кремля”, “Україна – “Failed state” і “Шизофренія окупанта: між Зоряном та Шкіряком”.

“Але книга не є фіксованим варіантом, ці “серіали” тривають, вони у виробництві. І ми намагаємося цю модель вам представити для того, щоб далі за нею працювати”, – додав Д.Золотухін.

Електронна версія книги опублікована на сайті Мінінформполітики.

ua.interfax.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру