Співачка з Черкащини працює над створенням Музею української пісні

Дата: 11.02.2019
Автор:

Заслужена співачка Українки, уродженка села Матусів Шполянського району Черкащини Руслана Лоцман виступає ініціатором створення в Києві Музею української пісні.

Засновниця ГО «Народна філармонія», яка дала у зоні АТО більше 500 благодійних концертів, переконана, що й українська культура та її історія – це зброя України у боротьбі за незалежність.

«Власне, ідея створення Музею української пісні зародилася в директора Українського дому Юрія Стельмащука, а ми вже з Валентиною Ковальською та всією «Народною філармонією» її підхопили і почали реалізовувати… Тому дуже сподіваємось на співпрацю у плані виділення приміщення, — каже співачка. — Бо матеріалу насправді накопичили дуже багато, а от розмістити його на постійній основі поки що не вдається. У планах — зібрати якомога більше музичної спадщини України під одним дахом.

Це і платівки, і власні речі композиторів чи співаків, і публікації про них, та найголовніше, чим займаються тут нині, це — відеосюжети з тих місць, де народилися та жили українські співаки чи музиканти…

А ще їздимо по регіонах, де є автентичні творчі колективи, де вивчають та записують українську народну творчість. Моя мрія, щоб це був музей-театр, тобто він має бути інтерактивний. Адже наша манера співу унікальна і її обов’язково треба залишити нащадкам…
Ми виграли грант Українського фонду культури, і завдяки цьому вже відзнято 12 відеороликів із різних куточків нашої співочої України. Тож сподіваємось, що й ця крига скресне, а наша пісня зазвучить ще голосніше».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру