ЗСУ готуються провести бойові стрільби із зенітно-ракетних комплексів на межі з окупованим Кримом

Дата: 09.02.2019
Автор:

У 2019 році Повітряні Сили Збройних сил України проведуть чотири навчання з бойовою стрільбою з зенітно-ракетних комплексів “Бук-М1″, ЗРС С-125 і С-300П/ПТ/В1. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Дивізіони “трьохсоток” будуть викликані до району виконання навчально-бойових завдань раптово, зі штатним озброєнням та військовою технікою. Звісно, обстановка виглядатиме більш ніж реалістично. А саме це і є основним завданням”, – заявив начальник зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ставський.

Крім того, фахівці зенітно-ракетних військ візьмуть участь у випробуваннях нового ракетного озброєння та здійснюватимуть дослідні пуски зенітних керованих ракет в рамках науково-дослідних робіт.

Перші бойові стрільби зенітно-ракетних комплексів відбудуться вже цього місяця на полігоні Ягорлик у Херсонській області біля окупованого Криму.

У Командуванні Повітряних Сил ЗС України заявляють, що інтенсивна підготовка підрозділів зенітних ракетних військ пов’язана з загрозами з боку РФ, яка продовжує мілітаризацію окупованого Криму та стягує все більше авіаційного озброєння на аеродроми поблизу кордонів з Україною.

“Ми змушені постійно нарощувати бойові спроможності підрозділів зенітних ракетних військ. Цього року до підрозділів ЗРВ продовжать надходити відновлені та модернізовані комплекси різних модифікацій типу “С-300″, “С-125″ та “Бук”, на підприємствах ОПК тривають роботи зі створення вітчизняних ЗРК, які прийдуть на заміну застарілій зброї радянського виробництва”, – повідомив начальник зенітних ракетних військ Ставський.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру