Королівський канадський монетний двір відчеканив вже четверту монету у формі української писанки

Дата: 09.02.2019
Автор:
Кольорова срібна монета у формі української писанки випущена на початку лютого Королівським канадським монетним двором. Про це повідомляється на сайті монетного двору.

Четверта за рахунком “писанка” серед канадських монет має номінал 20 доларів і  цього разу присвячена величезному пам’ятнику українській писанці, встановленому в канадському місті Вегревіль в провінції Альберта.

“У східній частині міста Вегревіль розміщений символ гармонії у формі яйця. 2300-кілограмова писанка – це присвячений сторіччю Королівської канадської кінної поліції монумент. Це чудо комп’ютерного дизайну виконане в кольорах, які шанують світ, історію і традиції. Наша четверта писанка – це зменшена версія всесвітньо відомого вегревільського українського пасхального яйця”, – йдеться в описі монети на сайті.

На реверсі монети нанесені кольорові візерунки, а на аверсі – профіль королеви Єлизавети II. Монета викарбувана з 31,82 гр чистого срібла і має номінал в 20 канадських доларів. Загальний наклад складе 5 тисяч штук.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру