На YouTube оприлюднили фільм про Україну очима японця

Дата: 08.02.2019
Автор:

У відкритому доступі на YouTube з’явився короткометражний фільм “Дякую”. Стрічку про пригоди японця в Україні зняли на замовлення Міністерства інформаційної політики.

Фільм “показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну із захопливими пейзажами та багатою історією” – йдеться в описі відео.

Японський професор Хіроші Оно подорожує Україною. У Львові він запізнюється на потяг і вирішує самотужки дістатися Києва. Під час мандрів спочатку потрапляє в село Дяково на Закарпатті, а потім опиняється в Одесі. Має тисячу гривень у гаманці. З українських слів знає лише “дякую”, за сюжетом.

“Ідея фільму виникла 2017-го, коли проходив Рік Японії в Україні, – каже радник Міністра інформполітики з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк. – Метою була популяризація нашої країни у світі. Головна думка в тому, що Україна цікава. Стрічку повністю профінансувала держава. Це коштувало 1,5 млн грн.

Відтепер молодь може влаштовувати перегляди картини у приємній атмосфері для своїх друзів-іноземців. А посадовці, державні установи та громадські організації, які представляють Україну за кордоном, можуть цією стрічкою відкривати заходи”.

Головні ролі виконали японець Касай Такахіса та українка Катерина Молчанова. Картину зняла київська кінокомпанія Best Friends Film Production. Режисер – Дзен Євстигнєйкін.

Короткометражка доступна трьома мовами – українською, англійською та японською.

gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру