Україна приєдналася до кампанії #WeRemember для боротьби проти антисемітизму

Дата: 27.01.2019
Автор:
У Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту Україна приєднується до всесвітньої кампанії #WeRemember, покликаної привернути увагу до боротьби з антисемітизмом та іншими проявами ненависті.

Про це стало відомо завдяки повідомленню віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в соцмережі Facebook.

“Сьогодні, у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, ми приєднуємося до всесвітньої кампанії #WeRemember, яка покликана привернути увагу до боротьби з антисемітизмом і всіма іншими проявами ненависті. Гіркі уроки Голокосту – демонічної спроби винищення цілого народу, уособлення нечуваної жорстокості – повинні бути навічно закарбовані у пам’яті людства, щоб запобігти повторенню найтрагічніших катастроф в історії”, – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

27 січня в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Його проголошено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, у пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Україна на державному рівні приєдналася до відзначення цієї міжнародної дати у 2012 році (Постанова ВРУ від 5 липня 2011), хоч і була однією з шести країн-ініціаторів прийняття резолюції.

Дата обрана не випадково: саме 27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту визволили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма.

Офіційно визнано, що під час Голокосту було вбито близько 6 мільйонів євреїв, з них від 2,2 млн до 2,5 млн – на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні. Одразу після окупації України нацисти розгорнули широку мережу гетто (найбільшим було Львівське), а згодом почали масово розстрілювати єврейське населення. Одними з наймасовіших стали розстріли у Бабиному яру в Києві, але знищення євреїв України було систематичними і повсюдними.

www.ukrinform.ua

 

 

 

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру