Укроборонпром має намір добудувати вітчизняний військовий корабель

Дата: 12.01.2019
Автор:

Держконцерн “Укроборонпром” і підприємства, що відповідають за будівництво і ремонт морської техніки, розробили план добудови українського корвета.

Зараз Кабмін вирішує, яке саме підприємство і за якою моделлю добудовуватиме цей корвет, виходячи з вимог Військово-морських сил України, розповів перший заступник генерального директора ДК “Укроборонпром” Сергій Омельченко, передають Патріоти України.

“Оновлення українського військового флоту є важливим завданням. І мова йшла про добудову корвета, що будувався на одному з приватних суднобудівних заводів, який, на жаль, став банкрутом. Але вже розроблений державним концерном “Укроборонпром” і нашими підприємствами, що входять до складу і відповідають за створення і ремонт морської техніки, план добудови корвета”, – розповів він.

Після того, як визначаться з підприємством, державний концерн готовий приступити до добудови корвета.

Український корвет проекту 58250 – перспективний тип кораблів для Військово-морських сил ЗСУ, розроблений дослідно-проектним центром кораблебудування, був представлений на міжнародній виставці “Зброя та безпека-2013″.

Конкурентними перевагами корвета є концентрація систем озброєння і вогню, що робить український корвет практично еквівалентом фрегата, але дешевшим.

За багатьма параметрами, у світі практично не існує аналогів українського корвета. Корвет передбачає можливість інтеграції систем озброєння, розвідки, зв’язку.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру