На свято Різдва Христового на Божественній літургії у Софії Київській перебуватиме Томос, який опісля винесуть для загального огляду

Дата: 05.01.2019
Автор:

На свято Різдва Христового в давній святині українського народу – святій Софії Київській – Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить Божественну літургію свт. Василія Великого. Його Блаженству співслужитиме єпископат і духовенство об’єднаної Церкви.

Богослужіння розпочнеться 7 січня 2019 року о 10-ій годині ранку.

У спільній молитві запланована участь Президента України, голови Верховної Ради України, народних депутатів України, членів Кабінету Міністрів України, української інтелігенції, капеланів та волонтерів.

Знаковість та історичність цього богослужіння полягатиме в тому, що в цей день український народ відзначатиме не лише спасительну подію народження у світ Богонемовляти, але й відродження та утвердження єдиної помісної Української Православної Церкви.

Як видимий знак підтвердження церковної автокефалії й незалежності в соборі Святої Софії – Премудрості Божої під час богослужіння перебуватиме довгоочікуваний томос – документ, який Вселенський Патріарх Варфоломій підписав 5 січня, а 6 січня 2019 р. передасть главі Православної Церкви України Блаженнішому Митрополиту Епіфанію.

Просимо звернути увагу! Зважаючи на заплановані заходи безпеки, під час такої важливої для усіх нас події, вхід до собору Святої Софії та на його територію під час літургії буде обмежений.

Усі віряни матимуть змогу взяти участь у молитві та спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.

Після літургії томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8-ої години ранку до 18-ої години вечора.

Вхід до трапезного храму Софії Київської, де зберігатиметься томос – вільний.

http://www.vidomosti.kiev.ua, малюнок Андрія ЄРМОЛЕНКА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру