Дві третини українців вважають, що українська повинна бути єдиною державною мовою

Дата: 27.12.2018
Автор:

63% опитаних українців вважають, що українська мова повинна бути єдиною державною мовою. Про це йдеться у результатах опитування Соціологічної групи «Рейтинг» в рамках спецпроекту «Портрети регіонів», повідомляє УНІАН.

«63% вважають, що українська мова повинна бути єдиною державною. 17% – за надання російській мові статусу державної, 15% підтримують надання їй статусу офіційної в окремих регіонах», – йдеться в результатах дослідження.

***

Соціологічною групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 10 грудня було проведено опитування серед громадян України віком від 18 років в усіх областях України та м. Києві (за виключенням окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим). У дослідженні методом особистого інтерв’ю було опитано 40 тис. респондентів (по 1600 у кожній області). Вибірка репрезентативна за типом поселення, віковою та гендерною структурою кожної області. Похибка на рівні кожної окремої області становить не більш як 2,4%, на рівні України – не більш як 0,5%.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру