Україна вирвалася у європейські лідери за потужністю авіації МВС

Дата: 24.12.2018
Автор:

Перші два французьких вертольоти Airbus H225 Super Puma — вже на службі у Національної гвардії України та ДСНС.

Airbus H-225. Фото: Фейсбук.

Авіабезпека в Україні — третя в Європі за потужністю разом із Німеччиною і Францією. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter МВС, зазначивши, що вертольоти, які вилетіли напередодні із заводу в Німеччині, вже в Україні, передають Патріоти України.

“Перші два французьких вертольоти Airbus H225 Super Puma — вже на службі у Національної гвардії України та ДСНС. А буде 55 вертольотів для системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України, яку представляємо сьогодні. Третя у Європі за потужністю разом із Німеччиною і Францією”, — написав він.
Як повідомляє “112 Україна”, презентація вертольотів відбулася в аеропорту Бориспіль за участю президента України Петра Порошенка. “Сьогоднішній день – це визначна подія, це яскраве свідчення зміцнення матеріальної бази для наших прикордонників, рятувальників, для Нацгвардії, і символ нашої ефективної співпраці між Україною і ЄС взагалі, між Україною, Францією і Німеччиною”, – заявив глава держави.

Президент зазначив, що в Україна отримає також бойові вертольоти Airbus, які зміцнять ЗСУ і розширять можливості українських військовослужбовців щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності країни.

Аваков також розповів, що Україна створить власний сервісний центр для отриманих вертольотів. “Ще один вкрай важливий момент – у нас в Україні буде розташований центр технічного обслуговування цих вертольотів, що дозволить обслуговувати не тільки свої машини, а й приймати замовлення європейських партнерів”, – підкреслив він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру