Морська база на Азовському морі буде пріоритетом у 2019 році для ВМС

Дата: 20.12.2018
Автор:

Пріоритетним завдання Міністерства оборони в 2019 році буде створення морської бази в Азовському морі. Про це міністр оборони Степан Полторак сказав на прес-конференції в Одесі.

Полторак пояснив, що командування Воєнно-морських сил має надати розрахунки щодо створення морської бази на Азовському морі.

«Нам треба посилити свою присутність в Азовському морі, ми маємо реагувати на ті загрози, які існують в Азовському морі й в жодному разі не погодимося з черговою спробою РФ захопити нові території, все Азовське море», — сказав Полторак.

Тому, за словами міністра, пріоритетом на 2019 рік буде створення морської бази в Азовському морі та штабу Військово-морських сил.

Нагадаємо, наприкінці листопада при виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. РФ захопила в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, їх перевезли до московських слідчих ізоляторів «Лефортово» і «Матроська тиша».

 

https://hromadske.ua

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру