Парад оркестрів, 50 кілометрів гірлянд, Замок крижаних скульптур… Київ готується до Новорічних свят

Дата: 08.12.2018
Автор:

Яскраві ілюмінації, 50 кілометрів гірлянд, два оглядових колеса, динамічна концертна програма, понад 300 тематичних вистав та більше 200 святкових подій у всіх районах Києва – так дивуватиме столиця у новорічні та різдвяні свята.

Підготовка до Нового року розпочалася ще влітку й триває наразі. З бюджету міста на це виділили 6 мільйонів гривень. Решту зібрали благодійники. Головні локації – Софійська площа, де встановлять головну ялинку країни, та Контрактова площа. Там буде трошки менша ялинка.

Святкування стартує 15 грудня о 17:00 парадом оркестрів, який пройде вулицею Сагайдачного разом із Святим Миколаєм. Він попрямує до своєї резиденції на Подолі. Тоді ж відкриють ярмаркове містечко на Контрактовій площі та засвітять 22-метрову ялинку.

Контрактову площу оформлять у стилі робіт Марії Приймаченко. Стилізованими іграшками прикрасять ялинку, а образи з картин оформлять у вигляді святкових фото-зон.

“Оскільки наступний 2019 рік – ювілейний, коли ми відзначатимемо 110 років із дня народження відомої у всьому світі прекрасної мисткині Марії Приймаченко, то ідея оформлення Контрактової площі виникла сама собою. Уся площа буде прикрашена мотивами з прекрасного творчого доробку української народної художниці”, – розповіла директор Департаменту культури Діана Попова.

16 грудня відбудеться офіційне відкриття “Зимової Країни на ВДНГ”. Проте більшість розважальних локацій гості парку можуть відвідати вже з 9 грудня. Резиденція Діда Мороза, Замок крижаних скульптур, Країна роботів, гірки та ковзанки, яскраві новорічні шоу, казкові музеї та театри працюватимуть протягом місяця. Тут буде встановлена 18-метрова ялинка.

На Софійській площі ялинку засвітять 19 грудня, на День Святого Миколая. 25-метрову новорічну красуню прикрасять близько 1000 іграшок. Головна ялинка буде міксована: живе дерево поєднають зі штучним. На Софійській площі буде розміщено близько трьох кілометрів гірлянд.

Цьогоріч навколо ялинки, окрім динамічної світлової конструкції, з’явиться екран, через який відвідувачі ярмарку зможуть передати вітання. Уся ялинка огорнеться у тисячі яскравих ліхтариків холодного білого арктичного кольору. Деякі з них матимуть унікальну форму кристалів довжиною 35-50 сантиметрів. Також уперше навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому запустять потяг бажань “Полярний Експрес”, де кожен охочий, проїхавши зупинку, зможе загадати бажання.

Володимирський проїзд прикрасять світловими конструкціями у вигляді великих сніжинок. У сквері проїзду буде розміщена зона розваг для найменших відвідувачів.

За словами Діани Попової, святкування не обмежиться тільки центром. За підтримки КМДА разом із ГО “Країна мрій” та Олегом Скрипкою вперше на Лівому березі Дніпра 19 грудня о 20:00 стартує мистецький проект “Зимова “Країна мрій” на Лівому березі”. Тут гостей чекатимуть п’ять гала-концертів, резиденція Святого Миколая, обладнана дитяча зона у приміщенні Міжнародного виставкового центру, різноманітні атракціони, танцювальні сети та безкоштовний казковий різдвяний мюзикл “Лускунчик: війна і мир” – продовження історії Гофмана про знамениту ляльку”.

На Співочому полі Печерського ландшафтного парку 21 грудня-13 січня триватиме новорічний фестиваль “Цитрусове королівство”. Кияни зможуть побачити 13-ти метрову цитрусову ялинку та цитрусові інсталяції у вигляді замків казкових героїв.

У новорічну ніч роботу громадського транспорту у столиці продовжать на 3 години, а фунікулер працюватиме цілодобово, аби люди могли легко пересуватися між святковими майданчиками на Софійській та Контрактовій площі.

Великі Різдвяні святкування відбудуться 7 січня на Контрактовій площі. У програмі – концерт, масова коляда, пригощання кутею та традиційна Хода звіздарів, яка пройде Андріївським узвозом.

Насолодитися святковою атмосферою у Києві можна до 20 січня 2019 року.

Нагадаємо, у грудні українці відпочиватимуть 2324 та 25 числа. За понеділок, 24 грудня, доведеться відпрацювати в суботу 22 числа.

На Новий рік вихідними будуть 30 та 31 грудня й 1 січня 2019 року. За понеділок, 31 грудня, відпрацьовуватимуть у суботу 29 числа.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру