Головою Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» повторно обраний Степан Кубів

Дата: 08.12.2018
Автор:

4 грудня в Києві Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса» провела черговий З’їзд. З’їзду передувала міжнародна наукова конференція «Сила безсилих?»: явище дисидентства у творенні незалежної України». На конференції розглянули низку тем, що стосуються дисидентства як соціального та культурологічного явища, персонального виміру руху та впливу дисидентства на сучасну Україну, а також класифікацію руху опору, та етичні засади правозахисного руху в 1960-1980-х роках.На З’їзді затверджено звіт про діяльність організації упродовж останніх чотирьох років, а також проведено перевибори голови «Меморіалу».

Організацію вдруге очолив віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

«Ми хочемо зазначити, що ці чотири роки були надзвичайно насичені важливими подіями для України та конкретно для «Меморіалу». Без перебільшення, у ці роки наша організація не стояла осторонь загальнодержавних подій та процесів. Ми реалізували низку проектів, спрямованих на збереження історичної пам’яті. Переконаний, що ми і надалі будемо продовжувати роботу у цьому напрямі», – розповів під час звітування Степан Кубів.

За словами Юрія Баланюка, заступника голови ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса», майбутнє «Меморіалу» – в активному функціонуванні розгалуженої мережі осередків по всій території України. На сьогодні організація має понад 640 активних членів, а також приблизно 1200 волонтерів, які допомагають у різних проектах. Це як громадяни України, так і українці з інших країн світу.

Зокрема, у списку тих, хто допоміг у діяльності «Меморіалу» найбільше, названий Юрій Ткаченко, який ще донедавна очолював Черкаську облдержадміністрацію. Андрій Кравець, який ще донедавна був його радником, обраний до складу Ради Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал». Не посади визначають любов до України та її історії…

Черкащанин Андрій Кравець передав через Степана Кубіва дарунок столичним музейникам - плакат ручної роботи, мальований майже три десятиліття тому в'язнем радянських концтаборів Олександром Мальованим з Ватутіного. Плакат зберіг до наших днів ветеран РУХу Володимир Шиятий

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру